Bøger


KUCHEZA – Musik, leg og bevægelse

Helt ny bog med sange til download

Johan og Erik Heiberg Lyhne har samlet en lang række af de sange, der bliver spillet i musikklubben Kucheza.

Sangene er udgivet at forlaget Dansk Sang – og klik her for at læse mere og for at bestille bog og musiknumre.

Kucheza – Musik, leg og bevægelse er en bog, der indeholder 15 helt nye rammesange til brug i daginstitution, dagpleje, skole og musikskole.

Sangene er udviklet sammen med børnene og tager udgangspunkt i deres egen leg med musikken.


Bogen er et ideelt udgangspunkt, hvis man ønsker inspiration til at komme i gang med eller videreudvikle det musikalske og legende samvær med børn.

Fælles for sangene i bogen er, at de er enkle og bygger på gentagelse.

Der er rig mulighed for at digte videre og forme dem alt efter i hvilken retning det musikalske samvær udvikler sig.


Som vi siger i Kucheza: ”Spild ikke tiden, spil hele tiden”

Læs mere om Kucheza på

www.kucheza.dk

www.facebook.com/kucheza,

og i artiklerne

Musikundervisning skal være frigørende og Kucheza er et land i byen

Bestilles hos Dansk Sang Univers eller Kucheza – Dansk Sang Butik


Musik med mening

Musik med mening – er en helt ny bog beregnet for alle, der arbejder musisk med børn. Bogen fortæller om Bernhard Christensen, Astrid Gøssel og Jytte Rahbek Schmidts livslange arbejde med at sætte en musisk dagsorden alle steder, hvor man arbejder med børn. Dette arbejde har bl.a. medført at Danmark i mange år har haft en førende rolle indenfor arbejdet med børns egen kultur.

Musik med mening har udgangspunkt i over 75 års arbejde med og udvikling af børnemusikken i Danmark indenfor skole- og institutionsområdet. Det er med etablering af Danmarks første lilleskoler og indføringen af den rytmiske musik i arbejdet med børn. Siden 1920’erne har Bernhard Christensen, Astrid Gøssel og Jytte Rahbek Schmidt været eksponenter for udviklingen af arbejdet med rytmisk musik og børns egen musiske kultur. En kultur i stadig udvikling.

Musik med mening – giver træk fra en musikpædagogisk brydningstid og er baseret på interviews og skrifter fra Bernhard Christensen, Astrid Gøssel og Jytte Rahbek Schmidt, der fortæller om de mange sammenhænge de har virket i.

Musik med mening – viser at det sætter sig livslange spor, når børn og voksne møder undervisere der brænder for sagen.

Sus Hauch, Søren Hedegaard og Leif Falk fortæller om den undervisning og inspiration, de har fået i mødet med Bernhard Christensen, Astrid Gøssel og Jytte Rahbek Schmidt.

Musik med mening – er både til inspiration for alle, der vil vide noget om børnemusikkens historie i Danmark og alle der arbejder aktivt med børn og unge.

Musik med mening er skrevet af Erik Lyhne

Se også artiklerne Musik med meningAstrid GøsselBernhard Christensen og Jytte Rahbek Schmidt

Musik med mening

134 sider, rigt illustreret, indbundet, kr. 198,- kan bestilles på mail lyren@lyren.dk


Spil op

SPIL OP – om børn, musik og bevægelse

Solgt i over 20.000 eksemplarer

SPIL OP er en teori- og idébog for forældre, pædagoger, dagplejere, lærere og alle, der gerne vil vide noget om børn, musik og bevægelse.

SPIL OP handler om børns musikalske udvikling 0-14 år, om at lave musik med børn, hvor man tager udgangspunkt i børnenes egen musikalske udvikling.

SPIL OP indeholder 68 rytmiske musiklege, der kan bruges i arbejdet med de 0 – 14 årige.

SPIL OP er skrevet af Erik Lyhne, Michael Madsen og Karen Rønne.


SPIL OP er rigt illustreret med mange fotos. 128 sider kr. 168,- kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Pressen skrev:

“Musik og bevægelse giver børnene selvtillid”

(Århus Stiftstidende)“En herlig bog for alle voksne, der vil vide noget om børns musikalske udvikling, og uundværlig for hver lærer, der vil vide mere om og gøre noget for børns motoriske udvikling. Og som vil give sig selv og børnene tid til at arbejde med/lege med disse i musikalske sammenhænge”

(Lektørudtalelse)


Den rytmiske børnesangbog

Den Rytmiske Børnesangbog

Solgt i over 9.000 eksemplarer

Den Rytmiske Børnesangbog og download indeholder en række nye sange, hvoraf mange er lavet af og sammen med børn.

Den Rytmiske Børnesangbog er allerede blevet en klassiker og sangene bruges mange steder i hjemmene, på institutioner, i dagplejen, skoler m.v.

Den Rytmiske Børnesangbog indeholder 66 sange og på downloadet er de 25 af sangene indspillet af børn og voksne.

Den Rytmiske Børnesangbog er redigeret af Erik Lyhne, Michael Madsen og Karen Rønne. Bogen er rigt illustreret med billeder og børnetegninger 135 sider kr. 98,-. – kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Forgængeren hedder Børnesangbogen, den indeholder 65 sange og det tilhørende kassettebånd indeholder 19 af sangene.


Den glade børnesangbog

Den Glade Børnesangbog

Solgt i over 6.000 eksemplarer

Den Glade Børnesangbog og tilhørende CD indeholder en række nye sange, hvoraf mange er lavet af og sammen med børn.

Den Glade Børnesangbog er allerede blevet en klassiker og sangene bruges mange steder i hjemmene, på institutioner, skoler m.v.

Den Glade Børnesangbog indeholder 36 sange og på CD’en og båndet er alle sangene indspillet, med i alt 74 minutters glad og swingende børnemusik.

Den Glade Børnesangbog er redigeret af Erik Lyhne, Michael Madsen og Karen Rønne. Bogen er rigt illustreret med billeder og børnetegninger 88 sider kr. 98,-. kan bestilles på mail lyren@lyren.dk


børnesangbogen

Børnesangbogen er den første sangbog i serien med sange med, for og af børn. Den indeholder 65 sange, hvoraf mange er lavet sammen med eller af børn. Børnesangbogen udkom i 1983 og er siden solgt i over 10.000 eksemplarer.

Børnesangbogen er blevet og bliver stadigvæk brugt mange steder – i skoler, i daginstitutioner, i dagplejen og i mange hjem, hvor sangene fra bånd og CD er blevet spillet igen og igen.

Børnesangbogen er redigeret af Erik Lyhne og Karen Rønne, der også har produceret Børnesangbogens Brugsbånd, der indeholder 19 af sangene. Senere er Børnesangbogens Brugsbånd udgivet på CD sammen med sangene fra Den Rytmiske Børnesangbog, som kan købes hos Forlaget Lyren for 98,- på mail lyren@lyren.dkCajun

CAJUN – en kultur- og musikhistorisk rejse gennem Cajunland i Louisiana i USA

CAJUN er en helt ny og spændende bog om Cajun-musikken og Cajun folket.

CAJUN tager sine læsere med på en eventyrlig rejse til cajunland i Louisiana, USA. Bogen er sprængfyldt med beskrivelser af den spændende cajun-musik og af den unikke cajun-kultur og vi følger cajunfolkets spændende skæbne fra 1600 og op til i dag.

CAJUN beskrives musikken og dens historie for første gang på dansk. Det beskrives, hvordan man spiller på de enkelte instrumenter, og hvordan de bruges i musikken. Der er en udførlig diskografi over indspillede cajun-plader og der er noder til 50 Cajun-sange i bogen.

25 af disse sange er indspillet kan købes sammen med bogen.

CAJUN er skrevet med “hjertet” af to danske cajun-entusiaster

Karen Vinding og Elsebeth Krogh, der begge har boet en del år i Louisiana hos Cajun-folket.

CAJUN CD’en er indspillet af Elsebeth Krogh: Violin og vokal Geir Otnæs: harmonika og vokal Bill Booth: guitar Harald Aanes: cajun-vaskebræt og triangel.

CAJUN kan læses af alle med interesse for musikkultur, og kan også bruges som undervisningsbog af både musik og historielærere.

CAJUN 144 sprængfyldte sider rigt illustreret med fotos, tegninger og kort.

Download 98,-kr kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Siden udgivelsen har der været flere TV- og radioudsendelser om cajunmusikken, og pressen har bl.a. skrevet:

Nu foreligger den første danske bog om cajun-kulturen, en overskuelig opbygget , underholdende og særdeles informativ gennemgang af såvel the cajuns omskiftelige historie som musikkens særpræg, inklusive ganske mange musikeksempler.

Jakob Levinsen, Berlingske Tidende 14/5-93

MTV kulturen er langt væk, når man bevæger sig ud i sydstaternes sumpe – til staten Louisiana i USA, hvor man ikke kun byder på jazz, men også på en af de sidste musikkulturer, der ikke forlængst er blevet hvermandseje kloden rundt – den enestående cajun-kultur.

Erik Jensen, Politiken 22/5-93

Absolut anbefalelsesværdig for alle, der har lyst til at stifte bekendtskab med den specielle cajunkultur. Bogen er spækket med oplysninger.

Henrik Strube, Musikeren juni 1993


Sådan synger børn i Danmark

Begge bøger og sangene dertil, kan findes som gratis download:

Sådan synger børn i Danmark – 54 sange og Sådan synger børn i Danmark – 18 sange

Sådan synger børn i Danmark er helt nyt materiale, der henvender sig til alle, der interesserer sig for børn og musik og for børns musikalske udvikling.

Sådan synger børn i Danmark er resultatet af en stor indsamling af børns egne sange i Danmark i perioden omkring årtusindskiftet. Det er en dokumentation af at musikken er en del af børns sprog- og kommunikationsform lige fra fødslen.

Sådan synger børn i Danmark indeholder en lang række eksempler på børns egne sange lige fra 3 måneders alderen til 13 år. Det er sprudlende eksempler, som rummer overraskende viden om børns sproglige og musikalske udvikling.

Sådan synger børn i Danmark sætter fokus på børns egne kulturelle udtryk og kulturelle evner på en måde, der ikke er set før og giver ny viden for alle, der arbejder med børn og kultur. En viden man direkte kan bruge i det daglige arbejde og samvær med børn i alle aldre.

Sådan synger børn i Danmark, er et materiale, der med en teoretisk indgangsvinkel belyser børns musikalske udvikling samtidig med, at det er et håndfast bevis på børnenes egne evner indenfor det musiske område, og det er et materiale, der på det praktiske plan er lige til at gå til og benytte alle steder, hvor der synges og spilles med børn. I forbindelse med projektet Sådan synger børn i Danmark har vi indsamlet mere end 600 sange lavet af børn fra hele Danmark. Der er udgivet 2 bøger, 2 CD’er samt en DVD.

Sådan synger børn i Danmark indeholder 54 sange lavet af børn i alderen 3 måneder til 13 år. De er sat op med noder, tekster og kommentarer til hver sang. Sådan synger børn i Danmark har som indstik en CD med originaloptagelserne af de 54 sangeksempler. Sådan synger børn i Danmark er en bog, der inspirerer til musisk arbejde med børn i alle aldre.

Sådan synger børn i Danmark er skrevet af Erik Lyhne og Michael Madsen.

Sådan synger børn i Danmark. 120 sider rigt illustreret, indbundet, inkl. CD med 54 sange over 70 min. kr. 275,- kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Sådan synger børn i Danmark 13 sange på DVD er udgivet i tilknytning til projektet

Sådan synger børn i Danmark. Videoen giver et visuelt indtryk af børnenes egen måde at lave sange på. Den visuelle dimension giver et godt indblik i, på hvilke måder og i hvilke sammenhænge man møder børns egne sange. Videoen indeholder sangeksempler lavet af børn i alderen fra 3 til 13 år. Kig på dem og bliv inspireret af børnenes udtryk i sangene.

Sådan synger børn i Danmark. 13 sange på DVD er indsamlet af Erik Lyhne og Michael Madsen. DVD. kr. 175,- kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement indeholder en række helt nye sange lavet af børn. Sangene er arrangeret og indspillet ud fra børnenes egne oplæg. Oplæggene er lavet af børn fra 3 til 13 år. Der er stilarter inspireret af Calypso, Salsa, Bossa, Rock, Swing, Shuffle, High Life og Samba Reggae skrevet på noder og i arrangement, så det er lige til at gå i gang med for børn, unge, forældre, dagplejere, lærere, pædagoger og musikskoler.

På CD’en Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement har en gruppe unge musikere fået frie hænder til at arrangere og indspille sangene, der synges af 7 piger i alderen 9 til 15 år.

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement viser eksempler på veje fra det børnene selv digter og synger og til at arrangere de små strofer eller små melodier til en færdig sang, som kan bruges i fællesskab af børn og voksne.

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement er gennemillustreret med farvefotos.

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement er skrevet og indsamlet af Erik Lyhne og Michael Madsen.

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement i bog. 48 sider rigt illustreret i farve, indbundet, kr. 130,- kan bestilles på mail lyren@lyren.dk

Sådan synger børn i Danmark – 18 sange i arrangement på CD og download. 40 minutters swingede børnemusik kr. 130,kan bestilles på mail lyren@lyren.dk


Astrid Gøssels samlede værker

Erik Lyhne har gennem en årrække indsamlet og indscannet Astrid Gøssels samlede værker.

Der er i alt 61 artikler og omtaler fra 1929 til hendes død i 1975.

Samlingen indeholder også en række nedskrifter med eksempler på børnekompositioner fra “Den lille skole i Hellerup” 1928 – 1932.

Så tidligt som i 1929 skrev Astrid Gøssel indlæg om, at børneradioen skulle beskæftige sig med børns skabende evner herunder deres egne sange. Ligeledes deltog hun fra sidst i 1920’erne i internationale konferencer bl.a. om nye undervisningsformer. Hun inddrog fra begyndelsen af 1930’erne jazzmusikken i sit arbejde og var på mange måder en unik pioner i arbejdet med børn, rytmisk musik og bevægelse.

Er du interesseret i Astrid Gøssels samlede værker, kan du skrive en mail til lyren@lyren.dk med oplysning med navn og mail. Herefter sender vi link til download kvit og frit.

Indholdfortegnelsen kan findes her.

Du kan læse mere om Astrid Gøssel i Erik Lyhnes bog “Musik Med Mening” og artiklen “I stadig bevægelse” her på hjemmesiden.