Hvad er cajunmusik:

Cajunmusikken er en blandingsmusik, baseret på franske og fransk-acadiske musiktraditioner, med indflydelser fra tysk, spansk, skotsk, irsk, anglo-amerikansk, afro-caribisk og amerikanske indianeres musik.
    Musikken fødtes og udvikledes af et fordrevet folkefærd, der endelig fandt et nyt hjem i Louisiana. Den udviklede sig til en stærk og særpræget musik, der til trods for pres udefra har beholdt sit franske sprog og sin identitet.
    Cajunmusikken er et dokument på en 250 år gammel kultur. Det er folkemusik spillet på harmonika og violin, dansemusik, i dag domineret af twosteps og valse. Der er folkelig poesi, der behandler hverdagen i kærlighed, hårdt arbejde, sorg og glæde. Fundamentale følelser, udtrykt mere fra hjertet end fra hovedet.
    Musikken er overleveret uden noder. Den er gået i arv fra generation til generation og har som sådan hele tiden været underkastet forandringer. Typisk for musikken er dens inderlighed "en klagesang så ensom som martsvindens hylen". En enkel, livsbekræftende musik, der er let at forstå og identificere sig med.

Instrumenterne er violin og enradet diatonisk harmonika ledsaget af triangel og guitar.

Cajun er de hvides musik og høres og spilles i dag på steder, hvor hvide primært kommer. I bogen Cajun – en kultur – og musikhistorisk rejse gennem Cajunland i Louisiana i USA er der nedskrevet 50 traditionelle Cajun-sange af disse er 25 udgivet på: CD’en "25 traditionelle Cajun sange".
    CD'en er indspillet af Elsebeth Krogh: Violin og vokal Geir Otnæs: harmonika og vokal Bill Booth: guitar Harald Aanes: cajun-vaskebrædt og triangel

CAJUN
CD á 98,- kr